Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen besøgte i dag støtteskibet Esbern Snare for at hilse på soldater og besætning, inden skibets afgang mod Estland. Esbern Snare sejler materiel samt godt 30 mand til Estland, hvor de skal indgå i det danske bidrag til NATO's fremskudte tilstedeværelse i Baltikum.

”Vi skal vise sammenhold og solidaritet med de baltiske lande. Og vi skal sende et signal til Rusland om, at vi står sammen med vores allierede og værner om NATO’s musketér-ed. Derfor besluttede Folketinget i foråret 2017 at sende jer og jeres kollegaer til Estland for at være en del af NATO’s fremskudte tilstedeværelse. Størstedelen af jeres udsendelse vil gå med at være i beredskab. Sådan er hverdagen for mange af Forsvarets enheder. Det betyder ikke, at opgaven er mindre skarp eller mindre alvorlig – tværtimod er en af soldatens vigtigste opgaver at være med til at sikre freden ved at være forberedt til krig”, lød nogle af ordene fra forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen til soldaterne.

Der lød også en stor tak til de pårørende for deres opbakning samt et tak til Esbern Snare og besætning, der står for transporten af materiel og de godt 30 soldater ud af det samlede bidrag på cirka 200 mand.

Baggrund
De danske støtteskibe er Absalon (L16) og Esbern Snare (L17). Skibene blev bygget på Odense stålskibsværft. Esbern Snare blev taget i brug i april 2005. Skibet vejer 6.300 tons, er 137 meter langt og 19,5 meter bredt. Skibet har en største dybgang på 6,3 meter.

Udover en række våbensystemer er støtteskibenes særkende er et indvendigt ’vogndæk’ på 900 kvadratmeter, der kan bruges til forskellige formål. Esbern Snare kan således både optræde som transportskib, hospitalsskib, kommandocentral eller som støtteskib til landoperationer.

Esbern Snare medbringer på turen til Estland blandt andet infanterikampkøretøjer (IKK) af typen CV90 samt pansrede mandskabsvogne (PMV G4).