På mødet var der særligt fokus på projekterne i det såkaldte PESCO-samarbejde, hvor en række lande i EU gerne vil samarbejde tættere om blandt andet et fælles cyberforsvar og større militær mobilitet i Europa.

"Fra dansk side støtter vi en ambition om at styrke EU’s evne til at håndtere vores fælles sikkerhedsudfordringer. Ikke mindst fordi EU især vil styrke områder som cyber, militær mobilitet og forskning. Det er i min optik områder, hvor EU har en reel merværdi for europæisk sikkerhed, og det budskab har jeg leveret til mine kolleger i dag. Men selv om Danmark arbejder konstruktivt med EU’s forsvarssamarbejde, sætter vores forbehold som bekendt sine grænser. Vi vil dog fortsætte med at føre en aktiv dansk linje med fuld respekt for forbeholdet", siger Claus Hjort Frederiksen.

Ministeren fik ved samme lejlighed mulighed for at besøge East Stratcom, der er en task force under EU’s fælles udenrigstjeneste, der skal bekæmpe misinformation om EU, som vi især har set fra Rusland de senere år.

"Vi ser i disse år, hvordan Rusland i stigende grad udbreder falske nyheder. Det er ærlig talt rystende at se, så det var meget relevant at se, hvordan EU aktivt modarbejder og dæmmer op for den slags. Disinformation og falske nyheder er en trussel mod sammenhængskraften i EU, som vi skal tage meget alvorligt og et problem, jeg som forsvarsminister er meget optaget af", siger Claus Hjort Frederiksen.