I dag blev de fem medaljemodtagere fejret ved en ceremoni i Forsvarsministeriet.

Tre personer fra Beredskabsstyrelsen modtog Forsvarsministerens Medalje for deres indsats i forbindelse med tsunamien, der ramte Grønland i 2017. Alle tre udførte yderst risikable og svære dyk i deres søgen efter savnede personer. De blev derfor hædret for deres handlekraft, mod og professionalisme.

Også to ansatte fra Forsvaret modtog medaljen. De havde begge afgørende betydning for efterforskningen og opklaringsarbejdet i forbindelse med Kim Wall-sagen. De udmærkede sig begge med deres faglighed og professionalisme, hvilket udløste en medalje til dem begge.

”Alle er de markante ambassadører for Forsvaret. De er klar, når det uforudsete sker og løser svære opgaver, der kræver faglighed og mod. De gør det uden en forventning om hæder og uden egen vinding. Det fortjener en stor anerkendelse – en anerkendelse, som Forsvarsministerens Medalje netop er et symbol på,” siger Trine Bramsen.

Det er 11. gang, at Forsvarsministerens Medalje uddeles. Den er godkendt af Hendes Majestæt Dronningen og kan tildeles danskere eller udlændinge, der har ydet en anerkendelsesværdig indsats. Medaljen kan også tildeles personer, der gennem handling har ydet en frygtløs indsats eller er kommet alvorligt til skade, invalideret eller omkommet.

Læs om medaljer og hæderstegn