Forsvarsminister Trine Bramsen deltager torsdag og fredag i NATO-forsvarsministermødet, hvor en række vigtige emner er på dagsordenen

”Vi står overfor et uforudsigeligt sikkerhedspolitisk verdensbillede, og derfor bliver NATO-alliancen stadig vigtigere. Jeg ser frem til gode og konstruktive drøftelser om udviklingen i Syrien, og hvordan vi undgår yderligere eskalering,” siger forsvarsministeren.

På mødets dagsorden er foruden situationen i Syrien bl.a. også en status på arbejdet med NATO’s nye beredskabsstyrke, det såkaldte NATO Readiness Initiative, som blev besluttet på NATO-topmødet i juni 2018.

I den forbindelse vil forsvarsminister Trine Bramsen annoncere substantielle danske bidrag til beredskabsstyrken: En kampbataljon (ca. 700 soldater), et flådefartøj og fire F-16 kampfly.

”Med det substantielle bidrag til NATO’s beredskabsstyrker viser vi endnu engang, at Danmark som et kerneland i NATO løfter vores del af byrden. Vores aktive sikkerhedspolitik og de militære bidrag er vigtige for danskernes tryghed og sikkerhed. Og det er et vigtigt signal til vore nære allierede. Danmark har kapaciteter og Danmark tager ansvar,” siger Trine Bramsen