[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriet]

Hvis man som veteran har brug for hjælp, så skal man ikke tøve med at række ud – heller ikke selv om samfundet på mange andre områder er sat på stand-by.

Det er et af budskaberne fra forsvarsminister Trine Bramsen i et brev, der fra i dag bliver sendt ud til cirka 38.000 veteraner i Danmark.

For arbejdet med at støtte vores veteraner, der måtte have det svært, er i den nuværende situation ikke sat på pause i Forsvarets Veterancenter, der tværtimod har styrket den opsøgende indsats-

”Der er to formål med mit brev. Både at understrege, at vi ikke slækker på vores indsats over for vores særligt udsatte veteraner. Men også at sige til vores rigtig mange ressourcestærke veteraner, at det måske er særligt nu, de skal række ud til deres gamle soldaterkammerater og høre, om alt er OK. Det kan være hjælp med indkøb, en opringning eller et tilbud om en gåtur i skoven,” siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Langt de fleste veteraner er ressourcestærke personer, der er kommet styrket hjem fra deres udsendelser - og det er netop dem, der lige nu bør række ud i deres netværk, mener ministeren.

Det ændrer ikke på, at Veterancentret og de øvrige indsatser fortsat står klar til også at hjælpe den gruppe, der kan have det ekstra vanskeligt i denne tid.

”Vi skylder vores veteraner en stor tak for deres indsats for Danmark gennem årene. Det har været med til at gøre Danmark til det frie og trygge sted, det er. Derfor skal vi i fællesskab passe på dem, som har passet på os,” siger Trine Bramsen.


FAKTA om udvalgte tiltag for udsatte veteraner under corona-epidemi:

Tryghedsopkald
: Veterancentret foretager såkaldte tryghedsopkald til de veteraner, som rådgiverne har vurderet er særligt sårbare i denne situation.

Forsat psykologisk behandling: Veterancentrets psykologer har siden 12. marts været i dialog med alle deres nuværende klienter om, hvorvidt behandlingen fortsættes bedst. Der er mulighed for telefoniske konsultationer, skærmbehandling eller fysiske samtaler til udsatte veteraner og familier.

Ekstra opmærksomhed på døgntelefonen: Veterancentrets døgntelefon er altid åben, også under den aktuelle corona-epidemi. Veterancentret har et beredskab, som kan iværksættes ved et behov for en øget bemanding af døgntelefonen.