Troels Lund Poulsen uddeler medaljer til medaljemodtagere.

Troels Lund Poulsen uddeler medaljer til medaljemodtagere. Foto: Forsvarsministeriet.

“Som forsvarsminister oplever jeg hver dag, hvordan alle medarbejdere på Forsvarsministeriets område arbejder hårdt, engageret og dedikeret. Men jeg vil gerne fremhæve, at der er nogle indsatser, som er i en klasse for sig. Indsatser som fortjener en helt særlig anerkendelse”, siger Troels Lund Poulsen.

 

Forsvarsministerens medalje bliver årligt givet som en anerkendelse for at have gjort en ekstraordinær indsats for Forsvaret. Blandt årets modtagere var bl.a. flere medarbejdere fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, som modtog medaljer for deres arbejde i forbindelse med byggeriet af F-35 Campus. Der var også anerkendelse af medarbejdere fra Forsvarets enheder, bl.a. for arbejdet med at uddanne ukrainske artillerister og indsættelser i Guinea Bugten.

 

Per Møller Henriksen fra KFUM's Soldatermission var blandt de stolte medaljemodtagere. Per fik medaljen for sin mangeårige indsats på veteranområdet i sit virke for KFUM’s Soldatermission, herunder som generalsekretær.

 

”Vi oplever i KFUM en enormt positiv modtagelse på missionerne, og vi yder en stor indsats over for soldaterne, så de kan få hverdagen til at hænge sammen. Den her medalje er derfor en ære for hele KFUM’s Soldatermission,” fortæller Per Møller Henriksen og fortsætter: ”Det er en stor ære at få den anerkendelse og især som civil. Det er ikke hver dag, man får en medalje fra Forsvarsministeren.”

 

Medaljeoverrækkelsen blev markeret ved en ceremoni i Holmens Kanal 9 sammen med familier til medaljemodtagerne.

 

Læs mere

I Forsvarsministeriet behandler vi en række indstillinger om dekoreringer og hæderstegn som anerkendelse af en god indsats for Danmark.

 

Læs om medaljer og hæderstegn

Sidst opdateret 4. december, 2023 - Kl. 11.13