...skiftede tirsdag den 12. december 2006 besætning i Sydney.

Besætningsskiftet blev markeret med en officiel parade på kajen, hvor forsvarsminister Søren Gade og Chefen for Søværnets Operative Kommando, kontreadmiral Nils Wang, deltog.

 

Forsvarsminister Søren Gade sagde bl.a. følgende i sin tale til de to besætninger:

 

Til den afgående besætning:
”Om få dage vil I kunne returnere til Danmark med en køjesæk, der vil være fyldt af erfaringer og oplevelser. I har deltaget i en ekspedition, der ligesom de foregående to Galathea 3 ekspeditioner vil blive husket mange år fremover.

 

I vil kunne fortælle om jeres erfaringer fra Galathea 3 ekspeditionen – og jeg er sikker på, at mange gerne vil høre jer fortælle.

 

I har udført opgaven på en særdeles professionel og fleksibel måde, og jeres bistand og service til de mange forskningsprojekter har været meget værdsat.

 

I fortjener oprigtigt et BRAVO ZULU – ”Well done” til jer alle”.

Til den tilgående besætning:
”Der er ingen tvivl om, at jeres opgaver de næste 4 ½ måned bliver ligeså spændende og indholdsrige, som dem jeres kollegaer har løst.

 

Ekspeditionen vil bringe jer til steder, det danske søværn ikke har været før, og der vil – uden tvivl - være udfordringer, som kræver såvel omtanke som dygtighed.

 

Brug jeres erfaring - vær åbne og positive – så er jeg sikker på, at også denne del af ekspeditionen blive en succes.

 

Pas godt på jer selv og hinanden. Jeg ser frem til at møde jer alle sammen, når i returnere i april måned næste år”.

 

Forsvarsministeren besøgte på sin korte rejse til Sydney tillige den australske flåde samt tænketanken Lowy Instituttet.