Forsvarsminister Søren Gade har i dag haft møde med den irakiske forsvarschef, general Babakir Baderkhan Zibari. De to er enige om, at der fortsat er behov for en dansk og en international indsats i Irak.

 

Indsatsen er særlig vigtig i øjeblikket, hvor terrorister forsøger at ødelægge den demokratiske proces i Irak. Et stabilt og sikkert Irak afhænger i høj grad af, at de internationale styrker i landet får trænet og uddannet de irakiske sikkerhedsstyrker - herunder den irakiske hær. I 2005 overtog den irakiske hær de første opgaver, og de irakiske bataljoner vil gradvist overtage flere og flere opgaver, efterhånden som de er klar til det.

 

”Den irakiske forsvarschef spiller selvfølgelig en vigtig rolle i den forbindelse. Derfor var det meget interessant at høre hans vurdering af udviklingen,”  siger forsvarsminister Søren Gade.

 

”Jeg har nævnt for forsvarschefen, at den danske regering agter at blive, så længe vi kan gøre en forskel – og så længe den irakiske regering og FN beder om det,” siger forsvarsminister Søren Gade.

 

Udover støtte til træning af de irakiske sikkerhedsstyrker yder de danske soldater i samarbejde med Udenrigsministeriet en stor indsats i forbindelse med støtten til genopbygningen af det irakiske samfund i Basra provinsen. De danske styrker har i den forbindelse gennemført mere end 580 humanitære projekter og genopbygningsprojekter til en samlet værdi på cirka 12,5 mio.kr.