Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech havde i dag møde med NATO's generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen.

Forsvarsministeren og generalsekretæren drøftede bl.a. reform-arbejdet i NATO, kommende nyt strategisk koncept for NATO og NATO's operationer.

Forsvarsministeren havde også lejlighed til at lancere en dansk idé om at udvikle samarbejdet mellem landene i NATO omkring veteranområdet. Generalsekretæren var positivt indstillet i forhold til også at sætte veterantemaet på NATO's dagsorden.

Forsvarsministeren udtaler:

”Jeg havde i dag en rigtig god drøftelse med Anders Fogh Rasmussen. Jeg fik bekræftet, at vi ser meget ens på NATO's udfordringer, inklusiv det nødvendige arbejde med at tilpasse NATO's organisation og militære kapaciteter til fremtidige udfordringer og trusler.”

”Det glædede mig meget, at Anders Fogh Rasmussen også benyttede lejligheden til klart at påskønne og anerkende Danmarks store indsats i NATO. Både hvad angår Danmarks markante bidrag til vores fælles operationer og opgaver samt den løbende og betydelige omstilling af dansk forsvar.”

NATO's generalsekretær er den 31. august 2010 på officielt besøg i Danmark. Ud over forsvarsministeren aflægger generalsekretæren besøg hos Dronningen, statsministeren og udenrigsministeren.