Under sit besøg på Sigonella-basen på Sicilien havde forsvarsministeren lejlighed til at møde de ca. 115 danske soldater, der er udsendt med det danske bidrag til støtte for indsatsen i Libyen. Forinden havde forsvarsministeren besøgt Flyvestation Skrydstrup, hvor de danske F-16-fly normalt hører hjemme.

”Jeg er stolt over den indsats, som Danmark yder for at beskytte den libyske civilbefolkning. Det danske bidrag har siden den 20. marts i år ydet en effektiv og meget værdsat indsats. Denne indsats er kun mulig på grund af dedikerede medarbejdere, der dagligt yder et kæmpe arbejde for, at de danske kampfly kan gå på vingerne her fra Sigonella-basen i Italien. Det gælder både de udsendte medarbejdere og medarbejderne hjemme i Danmark bl.a. på Flyvestation Skrydstrup”, siger forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V).

Evner forpligter
Med på besøget ved Flyvestation Skrydstrup og Sigonella-basen var også formand for det Udenrigspolitiske Nævn Eva Kjer Hansen (V) samt folketingsmedlemmerne Helge Adam Møller (K), John Dyrby Paulsen (S) og Holger K. Nielsen (SF). Delegationen besøgte det tredje hold, der nu er udsendt fra Flyvestation Skrydstrup til Sigonella-basen siden vedtagelsen af FN’s sikkerhedsresolutioner 1970 og 1973.

”Evner forpligter, og Danmark har evnen til at beskytte civilbefolkningen i Libyen, hvilket vores udsendte i høj grad har vist. Jeg er meget glad for, at størstedelen af Folketinget bakker op om missionen og vores udsendte, og det, håber jeg, vil fortsætte”, siger forsvarsminister Gitte Lillelund Bech.