Danmark og flere andre NATO-lande har lovet at give økonomisk støtte til en fond, der skal stå for vedligeholdelse af russiske helikoptere i Afghanistan. Rusland har doneret Mi-17 og Mi-35 helikoptere til Afghanistan, og en fælles NATO-Rusland støttefond i regi af det såkaldte NATO-Rusland Råd er lavet for at bistå det afghanske flyvevåben med vedligeholdelse og teknisk træning.

”Jeg har i denne uge meddelt NATO's generalsekretær Anders Fogh Rasmussen, at vi fra dansk side har valgt at give 150.000 euro til NATO-Rusland Rådets støttefond. Det er jo glædeligt, at Rusland har valgt at støtte indsatsen i Afghanistan, og at NATO så kan være med til at bidrage til vedligeholdelse af helikopterne og den tekniske træning for det afghanske flyvevåben. På denne måde støtter vi både samarbejdet mellem NATO og Rusland samt vores fælles indsats i Afghanistan,” siger forsvarsminister Gitte Lillelund Bech.

De 150.000 euro bliver taget fra forsvarets NATO-budget. Danmark har tidligere støttet lignende initiativer. Udenrigsministeren præsenterede det danske bidrag på NATO ministermødet d. 14.-15. april i Berlin.