Sikkerhedskonferencen i München er én af de mest toneangivende konferencer om sikkerhedspolitik. I år vil hovedtemaerne være den sikkerhedspolitiske linje fra den nye administration i USA, NATO og fællesskabet, Rusland samt Brexit og EU’s fremtid. Der vil også være stort fokus på udfordringer fra terror og cyber-trusler.

”Vi står over for et alvorligt og stadigt mere komplekst trusselsbillede, hvor udviklingen både i nærområdet og rundt om i verden er bekymrende, og hvor terrorisme og cybertrusler er centrale sikkerhedsmæssige udfordringer for Danmark såvel som for vores allierede. Det bliver derfor meget interessant at drøfte disse udfordringer på Sikkerhedskonferencen, og jeg håber, at input på konferencen og drøftelserne mellem beslutningstagerne vil guide os mod fremtidige løsningsmuligheder”, siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen.

Sikkerhedskonferencen i München ligger i forlængelse af NATO-forsvarsministermødet i Bruxelles den 15 og 16. februar 2017 samt counter-ISIL møde i Bruxelles, hvor Claus Hjort Frederiksen også deltog.

Læs mere her:
Forsvarsministeren underskriver hensigtserklæring om mobil hovedkvarterskapacitet til specialoperationsområdet
Forsvarsministeren til møde om indsatsen mod ISIL