Der var blandt landene i koalitionen mod ISIL stor tilfredshed med de store militære fremskridt, som de irakiske sikkerhedsstyrker og de syriske samarbejdspartenere har opnået i kampen mod terrororganisationen ISIL. Men der var også enighed om, at kampen langtfra er slut.

”Vi er fra dansk side klar til at se på muligheden for yderligere bidrag, hvis der er et ønske om det fra koalitionens side. For selvom det går fremad i kampen mod terroristerne i ISIL, så er indsatsen langtfra slut. Truslen fra ISIL er ikke fjernet, bare fordi vi har fordrevet dem fra det territorium, som de tidligere har kontrolleret. Den radikale, ekstremistiske islamisme lever videre, og den skal vi fortsat imødegå. Samtidig venter der også et stort oprydnings- og stabiliseringsarbejde forude”, siger Claus Hjort Frederiksen.

Til dagens møde var 35 lande og organisationer fra koalitionen samlet. Mødet blev åbnet og ledet af den amerikanske forsvarsminister, James Mattis, og NATO’s generalsekretær, Jens Stoltenberg. Det er første gang, siden NATO i foråret indtrådte i koalitionen, at generalsekretæren er medvært for et møde omhandlende ISIL.