Christiansøfarten har underskrevet en ny kontrakt om at stå for den samfundsbegrundede færgesejlads mellem Bornholm og Christiansø for 2020–2024 med mulighed for forlængelse i op til tre år.

Forsvarsministeriet er meget tilfreds med aftalen, som sikrer fortsat sejlads mellem Bornholm og Christiansø. Fast besejling er en vigtig livline og forudsætning for at sikre et bæredygtigt samfund på Christiansø.

Christiansøfartens ejere, Peter Stange Jensen og Jens Hede Madsen, siger:

”Vi er meget glade for at have indgået ny kontrakt på sejladsen til Christiansø. Tilskuddet fra Forsvarsministeriet gør, at vi kan sejle hele året med såvel passagerer som gods.”

Om Christiansø
Der bor ca. 90 voksne og børn på Christiansø, der er en del af øgruppen Ertholmene. Cirka 40.000 turister besøger hvert år øerne, hvoraf halvdelen kommer i sommermånederne.

Forsvarsministeriet er ansvarlig for øens administration, der forestår øens daglige virke lige fra renovering af fredede bygninger og vedligeholdelse af arealer til drift af øens elværk, vandværk, fjernvarmeværk, havnen, tjenestefartøj, museum, læge, kirke og skole.