Forsvarsminister Trine Bramsen besøger torsdag Flyvestation Skrydstrup og Fighter Wing Skrydstrup, hvor de danske F-16-kampfly har base og dagligt sørger for at håndhæve suveræniteten i det danske luftrum.

Samtidig er det en stor arbejdsplads med cirka 1000 ansatte, der tæller mange forskellige personalegrupper. De spiller alle en vigtig rolle i overgangen fra de nuværende F-16-kampfly til de kommende F-35-kampfly, der skal operere fra Skrydstrup fra 2023.

Trine Bramsen siger:

"Flyvestationen i Skrydstrup har i årtier spillet en vigtig rolle i det danske forsvar, samtidig med at det har været et omdrejningspunkt for rigtig manges hverdag i lokalområdet. Det kommer ikke til at ændre sig fremover, når F-35-flyene kommer til Skrydstrup, for flyvestationen skal fortsæt være en meget vigtig del af Danmarks forsvar og samtidig en stor lokal arbejdsplads."

Forsvarsministeren medvirker også i den første del af borgermødet i Vojens Hallen torsdag aften klokken 19, hvor blandt andet arbejdet med den kommende miljøkonsekvensvurdering for F-35 på Flyvestation Skrydstrup bliver yderligere belyst.