[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriet]

Coronavirus har desværre bredt sig i flere af Grækenlands migrant- og flygtningelejre, hvor mange mennesker opholder sig på begrænset plads. Derfor har Grækenland via EU’s civilbeskyttelsesmekanisme anmodet om støtte fra de øvrige EU-lande. Grækenland mangler faciliteter, der kan bidrage til, at der kan holdes forsvarlig afstand.

På den baggrund gør Beredskabsstyrelsen sig nu klar til at sende 44 såkaldte PREFAB-containere af sted. Containerne er fleksible og kan anvendes til f.eks. sundhedsklinikker, køkken, bad, toilet, indkvartering eller isolationsstuer.

"Grækenland står med en særlig udfordring med håndtering af migrant- og flygtningelejre. Corona har forværret situationen. Vi har tidligere hjulpet med bidrag til lejrene og med en hurtig og kompetent indsats fra Beredskabsstyrelsen. Det gør vi gerne igen,” siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Om missionen
Beredskabsstyrelsen er klar til at sende i alt 44 PREFAB-containere til Grækenland. Beredskabsstyrelsen vil allerede denne uge sende ni af sine egne PREFAB-containere afsted. Derudover vil Beredskabsstyrelsen tilbyde yderligere 35 PREFAB-containere til Grækenland. Hvis Grækenland takker ja hertil også, skal containerne produceres hos en dansk virksomhed og vil blive sendt til Grækenland hurtigst muligt. Containerne sendes med lastbil og doneres til de græske beredskabsmyndigheder. De græske myndigheder stiller containerne op i den konfiguration, hvor de gør mest gavn.

Missionen finansieres af Forsvarsministeriet med et transportbidrag fra EU.