[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriet]

Om få år ankommer de første F-35-kampfly, der skal operere fra Flyvestation Skrydstrup i Sønderjylland.

Med Folketingets vedtagelse af anlægsloven for Flyvestation Skrydstrup i dag, kan byggeriet af det kompleks, der skal huse de kommende fly, begynde. Første spadestik bliver taget på mandag af blandt andre forsvarsminister Trine Bramsen og forsvarschef Bjørn Bisserup.

Forsvarsminister Trine Bramsen siger:

”Danmark står over for et komplekst trusselbillede, der stiller flere og større krav til Forsvaret i de kommende år. De nye kampfly bliver afgørende i beskyttelsen af danskernes tryghed og sikkerhed.”

Der har været danske kampfly på Flyvestation Skrydstrup siden 1954, hvor de har patruljeret dansk luftrum og håndhævet dansk suverænitet. 

Med vedtagelsen af anlægsloven kan en kompensationsordning for den fremtidige F-35-flystøj i området også træde i kraft. Et bredt politisk flertal bestående af Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre og Socialdemokratiet står bag den politiske aftale om at kompensere ca. 1600 boliger i området for den yderligere støj F-35-flyene medfører set i forhold til de nuværende F-16.

På mandag klokken 11.30 bliver første spadestik til det nye anlægsbyggeri taget på Flyvestation Skrydstrup. På grund af corona-situationen vil der ikke være adgang for offentligheden til arrangementet. I stedet live-streames begivenheden på Forsvarets Facebook-side.

Medier er velkomne til at dække begivenheden, men bedes varsle deres ankomst via Forsvarsministeriets pressetelefon først. Programmet for dagen offentliggøres på Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse hjemmeside.