[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriet]

En større mængde mundbind, forklæder og visirer er snart på vej ud i sundhedsvæsenet, efter at Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) har fået mulighed for at købe værnemidler gennem NATO’s indkøbsorganisation.

Udstyret ankom til Danmark i morges, og forsvarsminister Trine Bramsen har i lyset af den aktuelle krise tilbudt at stille størstedelen af leverancen til rådighed for sundhedsvæsenets behov for værnemidler.

”I denne alvorlige krise er det afgørende, at vi står sammen og støtter hinanden, hvor vi kan. Det gælder naturligvis også støtten til sundhedsvæsenet, som arbejder hårdt for at forhindre spredningen af coronavirus. Da Forsvarets egen beholdning af værnemidler er stor nok til at løse vores operative opgaver i den kommende tid, har jeg derfor tilbudt at stille langt størstedelen af Forsvarets nyindkøbte lager af værnemidler til rådighed for sundhedsvæsenet” siger Trine Bramsen.

I alt er der indkøbt 16 paller værnemidler for et millionbeløb. Hvordan midlerne skal fordeles, vil Forsvarsministeriet nu beslutte i dialog med sundhedsmyndighederne.