[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriet]

Der er en krisesituation i Danmark, som giver andre udfordringer end sædvanligt. Det gælder også i forhold til cyberangreb. Mange danskere arbejder hjemmefra og holder møder online. Undervisning foregår online, og der er generelt stor aktivitet på nettet i de danske hjem. Det giver cyberkriminelle mulighed for at udnytte en sårbar situation.

”Krisen misbruges af cyberkriminelle til at sprede malware og rette angreb mod computere og it-systemer. så det er vigtigt, at vi ikke sænker paraderne. Vi må ikke slække på vores gode sikkerhedsrutiner, for så risikerer vi at blive lettere mål. Det betyder, at vi alle sammen må tage truslen fra cyberangreb mere alvorligt end nogensinde,” siger forsvarsminister Trine Bramsen.

Det er vigtigt, at danskerne især er opmærksomme på falske mails eller sikkerhedshændelser, og at man sørger for at få det rapporteret ind til de relevante som er enten politiet eller Center for Cybersikkerhed. Hos Center for Cybersikkerhed følger de trusselsbilledet tæt og vil udkomme med råd og vejledning omkring cybersikkerheden, som behovet opstår.

”Det handler om danskernes tryghed – det tager vi i regeringen meget alvorligt. Derfor har vi også taget en række skridt for at værne om cybersikkerheden og Center for Cybersikkerhed har hævet beredskabet, og de modtager daglige indrapporteringer fra de centrale aktører,” siger forsvarsministeren, der har denne opfordring til danskerne:

”Vær opmærksomme og brug jeres sunde fornuft. Undgå at åbne e-mails fra ukendte afsendere. Lyt til retningslinjer fra arbejdsgivere og rådene fra Center for Cybersikkerhed.”

Link til Center for Cybersikkerhed