Morten Bæk har siden 2018 været departementschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og har tidligere været direktør for Energistyrelsen.

Forsvarsminister Trine Bramsen siger: 

"Hver dag arbejder over 20.000 ansatte og tusindvis af frivillige på Forsvarsministeriets område for at sikre tryghed og sikkerhed i Danmark. Morten skal som departementschef stå i spidsen for den store og samfundsvigtige organisation. Han er kendt som en stærk og stabil leder, som nu skal være med til at sikre, at vi styrker driften på Forsvarsministeriets område. Jeg ser samtidig frem til samarbejdet med Morten om de store dagsordener, der ligger på det sikkerhedspolitiske område."

Morten Bæk siger:

"Forsvaret er en grundpille i det danske samfund og for Danmarks internationale relationer. Jeg vil gå ydmygt til den store opgave, der venter mig – og ser meget frem til samarbejdet med forsvarsministeren og forsvarets mange dedikerede og dygtige medarbejdere."

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen udtaler:

"Jeg vil meget gerne sige Morten en stor tak for hans utrættelige indsats i Klimaministeriet. Som departementschef har Morten opbygget en robust og fagligt stærk koncern med fuldt fokus på regeringens ambitiøse klimadagsorden. Jeg er overbevidst om, han bliver en gevinst for Forsvarsministeriet. Vi forventer snarest at kunne besætte stillingen som departementschef, og ministeriet har et erfarent ledelsesteam, så arbejdet med den grønne omstilling i Danmark og internationalt fortsætter som planlagt."

Morten Bæk udtaler:

"Jeg forlader et klimaministerium i fremdrift med en høj faglighed og en sikker drift. Jeg vil savne alle de dedikerede medarbejdere og det frugtbare samarbejde med klimaministeren."


Baggrund
Morten Bæk er 47 år og uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet.

Morten Bæks erhvervskarriere:

  • 2018-2020 Departementschef i Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
  • 2014-2018 Direktør, Energistyrelsen
  • 2011-2013 Afdelingschef, Klima-, Energi- og Bygningsministeriet
  • 2008-2011 Kontorchef, Klima- og Energiministeriet
  • 2007-2008 Ledende ministersekretær, Klima- og Energiministeriet
  • 2004-2007 Ambassadesekretær, Den danske ambassade, Washington DC
  • 2001-2004 Fuldmægtig, Udenrigsministeriet
  • 2000-2001 Konsulent, Accenture Ltd., tidl. Andersen Consulting
  • 1999-2000 Fuldmægtig, Udenrigsministeriet

For yderligere oplysninger kontakt Forsvarsministeriets pressetelefon på 7281 0400.

For henvendelser til Klimaministeriet: Klimaministeriet pressetelefon 4172 3805