Overrækkelse af Den Danske Supply Chain pris 2020.

Kim Astrup Jensen, Oberstløjtnant, Forsvarsministeriet, Trine Bramsen, Forsvarsminister, Michael Svane Branchedirektør, DI og Jan Lythcke-Jørgensen, Partner, Implement Consulting Group og bestyrelsesmedlem i effektivitet.dk. Foto: Charlie Gunn

Forsyningskæder er ikke et ord, man normalvis forbinder med Forsvaret. Men i dag har Forsvarsministeriet vundet Den Danske Supply Chain Pris 2019.

 

"På vegne af Forsvaret er jeg stolt over, at  modtage supply chain prisen. Den understeger det, som vi alt for sjældent bliver anerkendt for i det danske Forsvar. At medarbejderne er en stærk og meget effektiv kæde, der gør os i stand til at levere hurtigt og målrettet – uanset hvilken mission vi er sendt ud på. Både herhjemme og ude i verden roses dansk forsvar for netop vores logistik og effektivitet. Det understreges med denne pris. Jeg vil gerne sige en stor tak til alle de medarbejdere, der er en del af den effektive og stærke kæde. De er noget særligt og kan noget særligt," siger forsvarsminister Trine Bramsen.

 

Forsvarsministeriet modtager prisen for professionel anvendelse af Supply Chain teorier og værktøjer – både i Materiel- og Indkøbsstyrelsen og ved Forsvarets operative enheder. Det fremhæves, at de gode resultater sker i en meget stor opgavemæssig og organisatorisk kompleksitet, som udgøres af et stort antal skibe, fly, køretøjer og personel. Disse understøttes af et landsdækkende netværk af depoter og lagre sammenkædet af et omfattende distributionsnetværk.

 

"Verden forandrer sig hurtigere end nogensinde tidligere. Det samme gør de trusler, vi står overfor. Det stiller store krav til Forsvaret og vores Supply Chain organisation, der med kort varsel skal kunne rykke ud med materiel i hele verden. Vores medarbejdere skal sikre forsyninger i både Arktis og Afghanistan. Og de kører omkring én mio. kilometer om året for at transportere varer til vores tjenestesteder i Danmark. Det svarer til at køre 25 gange jorden rundt," siger Trine Bramsen.

 

Forsvarsministeriet modtaget specifikt prisen for ”Program Optimeret Forsyningskæde”. Det er 25. år i træk, at Den Danske Supply Chain Pris uddeles til en virksomhed, som anerkendelse for at have arbejdet aktivt med Supply Chain og opnået resultater, som er blandt de bedste i branchen.

 

Dommerkomiteen håber, at den med tildelingen af Supply Chain Prisen til Forsvarsministeriet kan få dette program til at være til stærk inspirationskilde for andre offentlige organisationer, som ønsker at drive en større transformation igennem og opnå ambitiøse resultater - både i tid og penge.