24 veteraner fra Danmark skulle i maj have deltaget i det internationale sportsstævne for skadede veteraner, Invictus Games, i Haag. Men på grund af coronavirus er årets udgave udsat til næste år.

Forsvarsminister Trine Bramsen har fulgt med i atleternes kamp for at blive klar til Invictus Games og har i den forbindelse mødt flere af deltagerne på det danske hold. Derfor var det også planen, at hun skulle have overværet konkurrencerne i Haag i år.

I stedet mødtes hun i dag i Roskilde med tre af deltagerne til en venskabelig dyst i ergometerroning og en snak om træningen frem mod Invictus Games næste år.

”De danske veteraner har trænet hårdt frem mod stævnet i år, og det har for mange været en kamp i sig selv at komme i gang med træningen. Men det er lykkedes. På grund af deres store viljestyrke og støtte fra familie og venner. Derfor er det selvfølgelig ærgerligt, at Invictus Games er blevet udsat. Men den sejr, det overhovedet er at gå i gang med at træne, kan ingen tage fra veteranerne,” siger Trine Bramsen.

En af dem, der skulle have været til Invictus Games i Haag, er den danske team captain, Uffe Bjerregaard Christensen, der skulle have deltaget i blandt andet bueskydning. Han har tidligere været udsendt til båder Eritrea og Kosovo.

”Det var en mavepuster, at det blev aflyst. Men når vi nu har fået vished om, at det er blevet flyttet til næste år – og at det er det samme hold, der skal af sted – så har man ro på igen. Og så har vi et helt år til at blive endnu bedre og lære hinanden endnu bedre at kende. Og komme ind i den her rytme med træning, som er så vigtig,” siger han.

Foruden de 24 danske atleter skulle en stab og en gruppe af pårørende have været med i Holland til Invictus Games, der første gang blev afholdt i 2014 i London. Storbritanniens Prins Harry var dengang initiativtager til stævnet.