[Oprindeligt publiceret af Forsvarsministeriet]

Alle tilbud er samlet på hjemmesiden www.sommermedforsvaret.dk. Der er alt fra vandreture i vores unikke naturområder til museer og historiske seværdigheder.

Forsvarsminister Trine Bramsen siger:

”Forsvaret tilhører alle danskere. Derfor vil jeg i år give muligheden for at besøge de mange historiske og naturskønne perler. Forsvaret er i hele landet og derfor er der tilbud uanset hvor man holder ferie. Jeg håber i den grad, at mange vil lægge vejen forbi.”

På opdagelse i vild natur
Mange steder i Danmark har Forsvaret store øvelsesterræner, hvor soldaterne træner. Mange forbinder det med mudder og kampvogne, der pløjer gennem landskabet. Men vidste du, at vores øvelsesterræner faktisk har en helt unik natur?

Det skyldes, at meget af vores natur får lov til at passe sig selv det meste af tiden, og når soldaterne bruger terrænet, er det med til at fremme den vilde natur. Et dybt spor efter en kampvogn kan blive til et lille vandhul, hvor haletudser kan vokse sig til frøer og padder i sikkerhed, væltede træer kan skabe en lysning i skoven, hvor der pludselig pibler planter frem, som ellers var gemt dybt nede i jordens frøbank. Selv en lille brand giver nye muligheder for udviklingen af plante- og dyreliv.

Faktisk er omkring halvdelen af Forsvarets arealer udpeget som Natura2000-områder. Det vil sige områder med en særligt værdifuld natur, som vi har pligt til at værne om. Derfor kan du se naturtyper som hede, overdrev og enge som ellers er på retur i resten af Danmark. Små tidskapsler af ”gammel” natur. Vi har alt fra flokke af kronvildt til kødædende planter, og vi vil meget gerne dele det.

Historiens vingesus
Her i Danmark har vi en rig og spændende historie, som både børn og voksne let bliver fanget af. Derfor har vi også samlet et bredt udvalg af forsvarshistoriske oplevelser og attraktioner, som du og familien kan besøge i ferien. Der er helt sikkert også noget til en regnvejrsdag.

Hvis du har spørgsmål, eller ønsker du interview med ministeren, kan du kontakte Forsvarsministeriet pressevagt på 72810400 eller Forsvarskommandoens pressevagt på 70200440.