De danske soldater, der står over for at skulle udsendes til internationale missioner, vil blive vaccineret, så snart det er muligt. Beslutningen betyder, at omkring 700 danske soldater skal vaccineres mod COVID-19 over de kommende måneder inden deres udsendelse.

Forsvarsminister Trine Bramsen siger:

”Vores soldater udfører et vigtigt og anerkendelsesværdigt arbejde for fred og sikkerhed. COVID-19 har gjort deres opgave endnu sværere. Derfor har vi besluttet, at de omkring 700 soldater, der over de kommende måneder skal ud på mission for Danmark, skal vaccineres. Fremrykningen af vaccinationer skal sikre, at vores soldater fortsat kan samarbejde med kolleger fra allierede lande.”

 

Det forventes, at der den kommende tid vil blive stillet stadig større krav til lande om vaccinationer for at indgå i internationale operationer. 

 

Danmark varetager i stor udstrækning opgaver, der er centrale for den samlede opgaveløsning ude på missionerne, og et markant smitteudbrud vil kunne påvirke missionernes samlede opgaveløsning betydeligt.

 

Siden marts 2020 har Forsvaret håndteret udfordringen fra COVID-19 ved at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer for afstand, karantæne mv. Det gælder også for de soldater, der er udsendt nu og står umiddelbart foran en udsendelse.

 

Når soldaterne i den kommende tid skal vaccineres mod COVID-19, vil det ligeledes ske i tæt dialog med Sundhedsstyrelsen.

 

De nærmere praktiske forhold omkring vaccinationerne vil blive koordineret af Forsvarskommandoen.