”EU Defense Washington Forum” samler hvert år de førende interessenter og eksperter indenfor transatlantisk sikkerhed og forsvarspolitik. Formålet med konferencen er at styrke samarbejdet mellem EU og USA om sikkerhed og forsvar. I år er temaet for konferencen de transatlantiske sikkerhedsudfordringer.

 

Forsvarsminister Trine Bramsen er inviteret til at tale om de sikkerhedsmæssig udfordringer i Arktis som følge af klimaændringer. Klimaforandringerne i Arktis skaber nye sejlruter, hvilket har store sikkerhedspolitiske konsekvenser. Rigsfællesskabet har en vigtig opgave i at sikre sikkerheden i området. Med danske investeringer i den omfattende Arktis Kapacitetspakke skal sikkerheden i de kommende år styrkes i området. En del af pakken skal underbygge øget samarbejdet med vores tætte partnere og allierede i Arktis. I den efterfølgende debat deltager også den canadiske forsvarsminister Harjit Sajjan og den amerikanske koordinator for Arktis, James DeHart.  

 

Blandt konferencens øvrige oplægsholdere er EU’s udenrigsrepræsentant, Joseph Borrell, og USA’s vice-national sikkerhedsrådgiver, Jonathan Finer.