ACE loi signing

Den fungerende Secretary of the U.S. Air Force og de nordiske forsvarsministre fra Finland, Sverige, Norge og Danmark.

Den fungerende Secretary of the U.S. Air Force og de nordiske forsvarsministre fra Finland, Sverige, Norge og Danmark underskrev i går den 17. februar 2021 en hensigtserklæring (’Letter of Intent’), som sikrer fremtidigt nordisk-amerikansk engagement i den tilbagevendende nordiske flyøvelse Arctic Challenge Exercise (ACE).

 

USA’s deltagelse og bidrag er helt centrale for at opretholde ACE som en højniveau og højintensiv flyøvelse. Sammen med engagementet fra de nordiske lande og en række andre vigtige europæiske samarbejdspartnere er det målet, at ACE forbliver en af Europas største flyøvelser.

 

Underskrivelsen af hensigtserklæringen er et vigtigt skridt i denne retning. Ikke mindst er det et signal om et stærkt nordisk-transatlantisk samarbejde, der understreger vigtigheden af USA’s fortsatte politiske og militære engagement i Nordeuropa.

 

Forsvarsminister Trine Bramsen siger:

”Underskrivelsen af hensigtserklæringen er et stærkt symbol på, hvor højt både de nordiske lande og USA værdsætter det tætte nordisk-transatlantiske samarbejde. Jeg sætter stor pris på det amerikanske engagement i flyveøvelsen, som er et vigtigt bidrag til den nordiske indsats i vores region.”

 

Hensigtserklæringen ‘Letter of Intent on Maintaining the Arctic Challenge Exercise (ACE) at High Quality Flag Level’ kan tilgås på nedenstående link.