Den kommunale veteranpris vil første gang blive uddelt i sommeren 2021. Den går til en kommune, der i særlig grad formår at løfte ansvaret for veteraner.

 

Forsvarsminister Trine Bramsen udtaler:

Der er stor forskel på den kommunale veteranindsats på tværs af landet. Derfor styrker jeg nu dialogen med kommunerne om deres ansvar i veteranindsatsen. Samtidig vil jeg gerne anerkende de kommuner, der gør en ekstra god indsats på området. Den nye pris vil være en synlig anerkendelse af den kommunale prioritering af veteranområdet.  

Prisen vil være placeret i den kommune, der er året veterankommune. Prisen vil blive udarbejdet af erhvervsskoleelever i samarbejde med veteraner. I den forbindelse har Forsvarsministeriet og Syddansk Erhvervsskole indledt et tæt samarbejde om design og udformning.

 

Trine Bramsen siger:

For mig har det været vigtigt, at skulpturen afspejler vores veteraner. Det giver den større værdi. Derfor bliver veteraner en del af processen med tilblivelsen. Samtidig vil jeg gerne sætte fokus på den faglighed, der er i tilblivelsen af en sådan skulptur. Derfor har det været oplagt at få erhvervsfaglige kompetencer i spil. Syddansk Erhvervsskole laver i forvejen et stort stykke arbejde for veteraner – og derfor er jeg glad for at de vil være del af dette spændende projekt.    

Direktør på Syddansk Erhvervsskole, Lars Bregnehøj siger:

De danske veteraner har vist et stort engagement for Danmark. På Syddansk Erhvervsskole har vi haft mange elever, der skal eller har været udsendte. Derfor er det oplagt for os, at bringe vores elevers kompetencer i spil til opgaven med at lave skulpturen til den kommunale veteranpris.

Afsløringen af det færdige resultat vil ske samtidigt med den første uddeling af prisen som Årets Veterankommune.

 

Senere på året vil der komme mere information om Årets Veterankommune, herunder hvornår og hvordan, man indstiller en kommune til prisen.

 

Invitation til pressen:

I dag kl. 13.00 bliver samarbejdet skudt i gang med et digitalt møde mellem forsvarsministeren og Lars Bregnehøj. Pressen er velkommen til at deltage i den første del af mødet.

 

Der er også mulighed for interview med Trine Bramsen og Lars Bregnehøj.

 

  • Kontakt i Forsvarsministeriet er Sophie Cederstrøm, sbc@fmn.dk, tlf: 30 44 84 21.
  • Kontakt på Syddansk Erhvervsskole er Lars Havelund, lhj@sde.dk, tlf: 63 12 65 05.