JEF møde 02-2022

Joint Expeditionary Force er et britisk ledet forsvarssamarbejde mellem nordeuropæiske lande bestående af Danmark, Storbritannien, Norge, Sverige, Finland, Island, Nederlandene, Estland, Letland og Litauen. Foto: Forsvarsministeriet.

De ti JEF-lande udsender i dag en fælles erklæring med ubetinget støtte til Ukraine og fordømmelse af Rusland fremfærd. JEF-landene støtter Ukraines ret til suverænitet og selv at vælge deres egne alliancer, fri for fremmed indblanding. Det er en fælles værdi, som er fundamental for den europæiske sikkerhedsorden.

 

I dag besluttede landene også at gennemføre en række fælles militære øvelser i vores del af Nordeuropa. Til lands, til vands og i luften. Vi gennemfører eksempelvis om kort tid en øvelse, som skal demonstrere JEF-nationernes bevægelsesfrihed i Østersøen. Denne og følgende aktiviteter vil være præventive og proportionale. Ved at handle sammen vil vi vise JEF’s solidaritet, kapabilitet og vilje til at stå sammen om stabilitet, sikkerhed og tryghed i vores region.

 

Læs erklæringen her