Forsvarsministeriet

Forsvarsministeriet.

I de seneste år har der været en markant udvikling i det sikkerhedspolitiske landskab - også i Danmarks nærområde. På den baggrund er det nordiske forsvarssamarbejde mere aktuelt end nogensinde og får en stadig mere relevant rolle i dansk sikkerhedspolitik. 

 

Den russiske militære adfærd er tiltagende aggressiv. Rusland har over en længere periode oprustet markant i regionen, hvor russiske styrker særligt de sidste fem år er blevet moderniseret, nye enheder er blevet opbygget, mens nyt materiel er blevet tilført til det vestlige Rusland og Kaliningrad.

 

Danmark har et særligt ansvar for sikkerheden i Østersøregionen. Det ansvar skal vi løfte med vores samarbejdspartnere, for det forhøjede spændingsniveau i regionen vil også påvirke de nordiske lande.

 

”Lige nu er det vigtigere end nogensinde at have et tæt samarbejde med vores allierede. Jeg mødes jævnligt med mine nordiske kollegaer for at drøfte sikkerhedssituationen. I Norden har vi et tæt og stærkt forsvarssamarbejde. Det er nødvendigt, da vi lever i en usikker tid, hvor vi helt grundlæggende ikke kan føles os sikre som følge af Ruslands aggressive adfærd, og vi må forvente en lang periode med et højere spændingsniveau. Vi skal stå sammen med vores naboer om vores fælles værdier og sikkerhed, ” – siger forsvarsminister Morten Bødskov forud for mødet.

 

Tilmelding til pressemødet skal ske inden mandag d. 8. august kl 11 til : becky.scott@regeringskansliet.se med fulde navn, medie og funktion(foto/reporter) pressekort skal medbringes.

 

Tilmeldt presse skal møde kl 16 ved kystvagtens indgang Terminalgatan 16.