Amerikansk panser og udstyr blev aflæsset på havnen i Esbjerg, da det største skib til dato lagde an ved kajen. Amerikanere, brittere og danskere arbejde tæt sammen for at løse den store opgave.

Køretøjer blev lastet på havnen i Esbjerg inden udskibning til øvelsen Defender 2022 i Polen. Foto: Magnus Terp, maj 2022.  

Derfor underskriver forsvarsminister Morten Bødskov mandag en koordinationsaftale med en række partnere om at udbygge Esbjerg Havn, så havnen kan rumme det behov, vores allierede har, når de bruger havnen som transithavn.

 

Pressemødet finder sted mandag d. 22. august kl. 13.00-13.30 på Esbjerg Havn.

 

Ud over forsvarsminister Morten Bødskov deltager:

  • Miljøminister, Lea Wermelin
  • Formand for Esbjerg Havn, Søren Gade
  • Generalmajor, James Smith, US Army
  • Borgmester i Esbjerg Kommune, Jesper Frost Rasmussen
  • Generalmajor, Michael Hyldgaard

 

Fotomuligheder for pressen:

11.45-12.50 vil der være rundvisning ved de dele af havnen, der skal udbygges. Dette foregår i bus.

 

Pressen har mulighed for at filme, at materiel bliver losset af det amerikanske fragtskib, ARC Endurance. ARC Endurance er det største fragtskib, der nogensinde har lagt til i Esbjerg Havn. Derudover vil generalmajor James Smith fra US Army være til stede for at fortælle om ARC Endurance samt den betydning, det har for det dansk-amerikanske samarbejde, at Esbjerg Havn bliver udbygget.

 

Pressen skal møde ved parkeringspladsen før bommen på Taurusvej 5, 6700 Esbjerg kl. 11.15.

 

13.00 vil der være pressemøde.

 

Tilmelding for pressen

Presse tilmelder sig ved at sende en mail med navn, medie og kontaktinfo til presse@fmn.dk senest mandag kl. 10.00. Husk et gyldigt pressekort.