Forsvarsministeriet

Forsvarsministeriet.

Danmark bidrager med en sygeplejerske og en fysioterapeut fra Forsvaret til det franskledede hospitalsskib i Egypten, som skal bruges til behandling af civile fra Gaza. Bidraget udgør en konkret fransk efterspørgsel på netop denne kapacitet.

 

”Jeg har i dag orienteret Folketingets partier om, at Danmark udsender et personelbidrag til det franskledede hospitalsskib i Egypten. Den danske sygeplejerske og fysioterapeut fra Forsvaret skal hjælpe med at behandle civile fra Gaza. Det er godt og vigtigt, at Danmark og dansk forsvar kan bidrage til den humanitære indsats i området i en svær situation”, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

 

Grundet den humanitære situation i Gaza har en række lande taget initiativer til forskellige former for humanitær støtte. Både Frankrig og Italien har udsendt hospitalsskibe mhp. at behandle sårede palæstinensere i nærheden af Gaza.

 

Frankrig har omdannet helikopterhangarskibet Dixmude til et hospitalsskib med ca. 40 sengepladser med henblik på at yde medicinsk støtte til civile, der evakueres fra Gaza til Egypten.

 

Det danske bidrag vil blive integreret under fransk kommando og skal være indsat i ca. 2 uger.

 

”Den humanitære situation i Gaza er katastrofal, og det er fra dansk side vigtigt at hjælpe, hvor vi kan. Derfor er det også positivt, at vi kan støtte det franske initiativ. Selvom der er tale om et mindre dansk bidrag, imødekommer vi det, som Frankrig konkret efterspørger”, siger udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen.