Særlige rådgivere i Forsvarsministeriet

Søren Olufsen og Jakob Ullegård. 

To velkendte ansigter er ansat som særlige rådgivere for forsvarsministeren.

 

45-årige Søren Olufsen kommer fra en stilling som særlig rådgiver i Økonomiministeriet for henholdsvis Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose under hendes midlertidige indtræden i regeringen som økonomiminister.

 

Søren Olufsen er uddannet journalist fra Syddansk Universitet og har arbejdet som reporter på DR Nyheder. Han har siden været pressechef i bl.a. Venstre og i Danmarks Lærerforening.

 

49-årige Jakob Ullegård er blevet genansat som særlig rådgiver i Forsvarsministeriet, efter at han var særlig rådgiver i Forsvarsministeriet for først Jakob Elleman-Jensen og siden under Troels Lund Poulsen, da han vikarierede som forsvarsminister frem til juli i år. Han har også tidligere været særlig rådgiver for Gitte Lillelund Bech i Forsvarsministeriet.

 

Ligesom Søren Olufsen blev Jakob Ullegård særlig rådgiver efter en stilling i Venstre, hvor han var sekretariatschef i knap tre år.

 

Jakob Ullegård har en baggrund i statskundskab og har været ansat i flere erhvervsorganisationer. Han har tidligere været markedsdirektør i Dansk Erhverv, direktør hos Danske Rederier og kommunikationschef hos Dansk Energi.

 

Søren Olufsen begyndte sit arbejde i Forsvarsministeriet d. 23. august, mens Jakob Ullegård har første arbejdsdag d. 4. september.