Pernille V. Langeberg

Pernille Langeberg departementschef i Forsvarsministeriet. Foto: Stine Tidsvilde.

Pernille Langeberg har bred erfaring fra Forsvarsministeriets koncern og har siden august været fungerende departementschef. Hun bliver pr. 27. oktober 2023 Forsvarsministeriets nye departementschef.

 

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen siger:

 

”Jeg er meget glad for at fortsætte samarbejdet med Pernille Langeberg. Vi lever i en tid, hvor en ny sikkerhedspolitisk virkelighed stiller store krav til udviklingen af Danmarks forsvar og sikkerhed, og her er Pernille med sit dybe kendskab til koncernen og erfaring med forsvars- og sikkerhedspolitik den helt rigtige til at styre Forsvarsministeriet sikkert videre.”

 

Tiltrædende departementschef Pernille Langeberg siger:

 

”Forsvarsministeriet bidrager til, at vi kan leve i et frit, sikkert og demokratisk samfund, og det er med stor ydmyghed, at jeg går ind i dette arbejde som departementschef. Jeg glæder mig til sammen med forsvarsministeren og regeringen at tage fat på opgaverne – ikke mindst ift. udmøntningen af det historiske forsvarsforlig, som blev indgået i sommer. Jeg ser frem til et konstruktivt samarbejde med Folketinget og de mange organisationer, virksomheder og interessenter, der bidrager til udviklingen af dansk forsvar og beredskab.”

 

Pernille Langeberg er 52 år, uddannet jurist og har mange års erfaring fra såvel Forsvarsministeriets departement som fra Forsvarsministeriets myndigheder samt fra Statsministeriet.

 

Det forventes, at der snarest vil blive slået en stilling op som koncernstyringsdirektør.