Forsvarsministeriet

Forsvarsministeriet.

Cyberangreb er en integreret del af Ruslands krig i Ukraine, hvor Rusland med cyberangreb prøver at svække Ukraines evne til at forsvare sig selv.

 

Danmark og de øvrige medlemmer af it-koalitionen underskrev derfor i går en samarbejdsaftale i forbindelse med et møde i Ukraine Defense Contact Group. Danmark donerer i den forbindelse 91 mio. kroner til prioriterede cyberprojekter i it-koalitionen, der skal bidrage til et styrket samlet cyberforsvar hos Ukraines væbnede styrker.

 

"Donationen er et vigtigt bidrag til den langsigtede støtte til styrkelsen af Ukraines cyberforsvar. Danmark har siden invasionens begyndelse været en markant bidragsyder til den ukrainske frihedskamp, det gælder også på cyberområdet. Vi har ad flere omgange leveret donationer, der understøtter cyberforsvaret og den kritiske it-infrastruktur i Ukraine. Det er derfor også naturligt, at vi bidrager til støtten af Ukraine på et område, hvor vi allerede er aktive," siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

 

Foruden Danmark deltager Estland, Luxembourg, Island, Italien, Letland, Litauen, Nederlandene og Ukraine i koalitionen. Indtil videre har Danmark, Estland og Luxembourg bidraget med finansielle donationer til koalitionen.