F363 NIELS JUEL af IVER HUITFELDT-klassen. RAS på vej til det østlige Middelhav med det italienske forsyningsskib STROMBOLI.

F363 NIELS JUEL af IVER HUITFELDT-klassen sejlende side om side med italiensk forsyningsskib STROMBOLI. Foto: ESK 723, 2023.

Angreb mod international skibsfart i området omkring Det Røde Hav skal stoppe øjeblikkeligt. Så klar er teksten i den fælles erklæring Danmark her til aften har udsendt sammen med USA, Storbritannien, Nederlandene, Canada, Bahrain, Tyskland, New Zealand, Australien, Japan, Belgien og Italien.

 

”Som en stor søfartsnation insisterer vi på retten til den frie sejlads. Houthiernes forsøg på at destabilisere den maritime sikkerhedssituation kan ikke stå uimodsagt. Derfor er vi gået sammen med USA og en række andre lande for at sende et krystalklart budskab til houthierne: De skal stoppe deres ulovlige og uprovokerede angreb mod international skibsfart.

 

Houthierne er fuldt ansvarlige for konsekvenserne, som deres handlinger har. Vi vil fra dansk side bidrage ved at sende en fregat for at afværge lignende angreb”, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.