Danmark tiltræder et multinationalt samarbejde, der skal styrke rumbaseret overvågning og efterretning. Forsvarsminister Troels Lund Poulsen underskriver aftalen under NATO-topmødet i Washington D.C.

NATO

Med forsvarsminister Troels Lund Poulsens underskrift tiltræder Danmark Alliance Persistent Surveillance from Space (APSS) Programme, der skal fremme deling af rumbaseret overvågning og efterretning. 

 

”NATO er verdens stærkeste forsvarsalliance, og det er på alle måder i Danmarks interesse at være forsvarspolitisk tæt forbundet med vores allierede og alliancen. Samarbejdet vil blive et vigtigt supplement til understøttelsen af Forsvarets behov og samtidig bidrage til at gøre NATO's samlede dækning mere modstandsdygtig", siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

 

APSS er et flerårigt og multinationalt initiativ, der skal fremme deling af overvågning og efterretninger på tværs af alliancen. Rammerne for samarbejdet bygger på eksisterende NATO-politikker og er i overensstemmelse med NATO’s bredere indsats på området.

 

Fakta:

  • Øvrige medunderskrivere tæller: Belgien, Canada, Finland, Tyskland, Grækenland, Ungarn, Italien, Luxembourg, Nederlandene, Norge, Polen, Rumænien, Sverige, Tyrkiet, Frankrig og USA.