Forsvarsministeriet

Forsvarsministeriet.

Danmarks forsvarssamarbejde med de nordiske nabolande i rammen af NATO styrkes.

 

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen underskriver i dag en fælles nordisk erklæring med en hensigt om at øge luftmilitær mobilitet i Norden gennem et tættere samarbejde mellem de nordiske flyvevåbner. Formålet er, at understøtte NATO’s luftmilitære aktiviteter i Norden.

 

”Jeg er glad for, at vi sammen med vores nordiske kollegaer styrker samarbejdet. Med krig i Europa er det nødvendigt, at vi har et godt og tæt samarbejde med vores nordiske naboer og allierede. Vi har allerede styrket det nordiske forsvars­samarbejde de seneste år. Med Finland og Sverige som fuldgyldige medlemmer af alliancen kan vi nu tage det et skridt videre,” siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

 

Foruden den fælles nordiske erklæring tiltræder Danmark en NATO-hensigtserklæring om multinationale løsninger til understøttelse af NATO’s luftmilitære aktiviteter på tværs af landegrænser. Erklæringen blev vedtaget af en række medlemsstater ved NATO-forsvarsministermødet i oktober 2023.

 

”Danmark er allerede en central del af forsvarssamarbejdet i NATO og i Norden, og med underskrivelsen af de to erklæringer om øget fælles luftforsvarssamarbejde styrker vi vores internationale engagement med vores nærmeste og vigtigste alliancepartnere”, siger Troels Lund Poulsen.