Iver Huitfelt

Iver Huitfeldt. Foto: Nick/Forsvaret.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har her til morgen givet forligskredsen en fortrolig orientering om Iver Huitfeldt-redegørelsen. Endvidere har redegørelsen været genstand for diskussion på et lukket samråd i Folketingets Forsvarsudvalg. En uklassificeret redegørelse er efterfølgende oversendt til forligskredsen, Forsvarsudvalget og Udenrigspolitisk Nævn (UPN).

 

”Det er svære og betydningsfulde beslutninger, Folketinget træffer, når danske soldater skal udsendes på mission. Derfor er det helt afgørende, at vi træffer beslutningerne på det bedst mulige grundlag, og at vi bliver orienteret, hvis forudsætningerne for missionen ændrer sig. I dag har jeg orienteret forligskredsen om Iver Huitfeldt-redegørelsen, som også er oversendt til Folketinget i en uklassificeret version”, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

 

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen inviterer til doorstep kl. 17:30 i Forsvarsministeriet.

 

Her vil forsvarsministeren give en kort briefing. Derefter vil der være mulighed for at stille spørgsmål til forsvarsministeren og fungerende forsvarschef Michael Hyldgaard.