Poul Taankvist

Poul Taankvist.

Poul Taankvist tiltræder som ny koncernstyringsdirektør i Forsvars­ministeriets departement den 1. maj 2024. Han har siden 2021 været direktør i Vurderingsstyrelsen og har tidligere været direktør i henholdsvis Økonomistyrelsen og Moderniseringsstyrelsen.

 

”Det glæder mig meget, at Poul Taankvist har sagt ja til den store og vigtige opgave, der ligger i den overordnede og tværgående styring i Forsvarsministeriet. Poul kommer med solid ledererfaring fra topposter i bl.a. Finansministeriets koncern, og så kender han det forsvarspolitiske område indgående fra tidligere ansættelser som økonomidirektør i Forsvarsministeriet og i Forsvarskommandoen. Jeg ser frem til samarbejdet”, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

 

Som ny koncernstyringsdirektør får Poul Taankvist ansvaret for den overordnede og tværgående styring og prioritering af Forsvarsministeriets økonomiske og materielle ressourcer.

 

Poul Taankvist er 54 år og uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet.

 

Flere nye ansigter på Forsvarsministeriets ledelsesgange

Der er også blevet sat navne på Forsvarsministeriets økonomidirektør og kapacitetsdirektør.

 

Økonomidirektør bliver pr. 1. april Anders Holbøll, der tidligere har været afdelingschef i Skatteministeriet og i Fødevareministeriet. Anders Holbøll er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2004 og er 47 år.

 

Peter Melgaard tiltræder som kapacitetsdirektør i departementet pr. 1. april. Han har været fungerende kapacitetsdirektør siden oktober 2023 og kom fra en stilling som chef for Styringsafdelingen ved Udviklings- og Planlægningsstaben i Forsvarskommandoen. Peter Melgaard er 45 år og er udnævnt generalmajor.

 

Hos Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse er der også fundet en ny chef. Stillingen besættes af generalløjtnant Per Pugholm Olsen pr. 1. juni 2024. Per Pugholm Olsen kommer fra en stilling som chef for F-35-kampflyprogrammet. Han har tidligere været koncernstyringsdirektør i Forsvarsministeriet og chef for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse. Per Pugholm er 60 år.

 

Den nuværende chef for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, Kim Jesper Jørgensen, overgår fra samme dato til en stilling som materieldirektør i FMI, hvor han bl.a. vil få ansvar for ministerområdets samarbejde med erhvervslivet og universiteterne samt det internationale materiel- og industrisamarbejde i bl.a. EU, NATO og nordisk regi (NORDEFCO). Han vil desuden have ansvaret for arbejdet med donationer til Ukraine.