Mou mellem Danmark og Polen

Foto: Forsvarsministeriet.

Polen og Danmark har en lang tradition for samarbejde på forsvarsområdet. Det bliver endnu stærkere med en ny samarbejdsaftale, som indgås på et tidspunkt, hvor usikkerheden spreder sig i både Europa og resten af verden.

 

”Vi lever i en usikker tid, hvor krigen har sat demokrati og fred under pres i Europa. Derfor er det afgørende, at Danmark styrker samarbejdet med vores allierede. Det gælder i forhold til støtten til Ukraine, samt selvsagt det bilaterale samarbejde på forsvarsområdet, som vi gerne vil styrke,” siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

 

Aftalen er en overordnet ramme for udviklingen af forsvarssamarbejdet mellem Polen og Danmark, som skal fremme et endnu bedre samarbejde mellem vores to lande.

 

”Aftalen skal ses som et fundament for, at vi kan indgå tekniske aftaler inden for flere konkrete samarbejdsområder. Og vi vil særligt have fokus på det luftmilitære område og samarbejdet i vores forsvarsindustrier, som kan styrke både vores sikkerhed og erhvervsliv”, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.