F-16 overdragelse

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen og Argentinas forsvarsminister, Luis Alfonso Petri. Foto: Forsvarsministeriet.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har i dag været på Flyvestation Skrydstrup sammen med Argentinas forsvarsminister, Luis Alfonso Petri, hvor kontrakten om salg af 24 danske F-16-fly til Argentina blev underskrevet.

 

”I Danmark er vi ved at generationsskifte vores flåde af kampfly med nye F-35-fly. Derfor glæder det mig meget, at de danske F-16-fly, der over årene har tjent os godt og er blevet grundigt vedligeholdt og teknologisk opdateret, nu kommer til gavn i det argentinske flyvevåben. Med handlen styrker vi det danske-argentinske forsvarssamarbejde, samtidig med at Argentina bliver en del af den globale F-16-familie”, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

 

Salget af danske kampfly til Argentina er blevet gennemført i tæt koordination med den amerikanske regering, der har givet tilladelse til salget af de amerikanskproducerede F-16-fly.

 

”I forbindelse med handelen har vi haft et forbilledligt samarbejde med både det argentinske flyvevåben, den argentinske regering og den amerikanske regering. Med handelen styrker vi samtidig vores forsvarssamarbejde med USA”, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.