Fregatten NIELS JUEL på to måneders operationer i det østlige Middelhav.

Fregatten NIELS JUEL på to måneders operationer i det østlige Middelhav. Foto: Forsvaret.

En bred vifte af muligheder

I Forsvarsministeriet kan du uddanne dig i mange forskellige retninger og inden for forskellige fagområder. Det kan fx være inden for sprog og ledelse, som professionel soldat eller i specialstyrkerne. Søger du en praktikplads eller lærlingeuddannelse, udbyder vi også både civile og militære faglærte uddannelser.

Er du færdiguddannet, kan du søge job hos os som ingeniør, journalist, psykolog, IT- konsulent, elektriker, mekaniker, fuldmægtig, læge og meget andet. Forsvarsministeriet er en moderne arbejdsplads med alle de opgaver og funktioner, der hører med til at drive en stor offentlig virksomhed.

Forsvarsministeriet som arbejdsplads

Forsvarsministeriet er med sine underlagte styrelser og mange forskellige myndigheder en mangfoldig arbejdsplads, hvor professionalisme og engagement trives inden for rammerne af et sundt arbejdsmiljø. Vi ønsker at være en inkluderende arbejdsplads, der er repræsentativ for det Danmark, vi forsvarer.

Vi prioriterer personlig og faglig udvikling af den enkelte medarbejder. Som en naturlig del af dette tilbyder vi en bred vifte af uddannelser på alle niveauer. Du kan læse mere om vores uddannelser på hjemmesiderne https://karriere.forsvaret.dk og www.fak.dk.

En karriere i Danmark eller udlandet?

Vores arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner er geografisk spredt over hele Danmark. Du kan altså gøre karriere hos os, uanset hvor i landet, du bor.

Mange af myndighederne under Forsvarsministeriets område arbejder både i Danmark og udlandet. Det betyder, at du som ansat har god mulighed for at blive udsendt til internationalt arbejde. Det gælder både for civile og militære ansatte og frivillige.

Læs mere om job- og karrieremuligheder i Forsvarsministeriets koncern

Værnepligt – en vej ind i Forsvaret

Med en værnepligtuddannelse kan du få en unik oplevelse i et møde med nye mennesker og udfordringer. Og værnepligten kan være starten på din karriere i Forsvaret. Der er værnepligt for alle mænd i Danmark, mens det for kvinder er frivilligt, om man ønsker at tage en uddannelse på værnepligtslignende vilkår. Det er populært at aftjene værnepligt i Forsvaret og Beredskabsstyrelsen. Derfor har værnepligtspladserne de seneste år været besat af mellem 95-100% frivillige.

Læs mere om værnepligt og Forsvarets Dag

Karriereportalen

Forsvaret er en anderledes arbejdsplads med ca. 20.700 ansatte - både med og uden uniform. Vi er en af Danmarks største og mest komplekse offentlige institutioner med ansatte inden for alle faggrupper - og mange af dem har hverken rang eller nummer.

Se alle ledige stillinger på vores karriereportal

Sidst opdateret 27. oktober, 2022 - Kl. 13.02