Forsvaret lærer afrikanerne at bekæmpe pirater.

Forsvaret lærer afrikanerne at bekæmpe pirater i Guinea-bugten ud for Vestafrika. Foto: Forsvaret 2018.

Containerskib MÆRSK CADIZ blev den 19. december udsat for et piratangreb ca. 85 sømil syd for Nigeria, hvorfor besætningen søgte tilflugt i skibets sikringsrum. Efterfølgende har nigerianske sikkerhedsstyrker været om bord på skibet, hvor der ikke længere er pirater om bord. Det meddeles, at besætningen efter omstændighederne har det godt.

 

"Angrebet på Mærsk Cadiz understreger alvoren af situationen i Guineabugten. Derfor er der grund til at fortsætte det danske initiativ med at søge opbakning hos allierede til en fælles indsats i området. Jeg har flere gange rejst det i internationale fora og har så sent som november sendt brev rundt til allierede om en fælles indsats. Den maritime sikkerhed, og dermed sikkerheden for vores egne og andre nationers søfolk, er vigtig at kæmpe for," siger forsvarsminister Trine Bramsen.

 

Situationen i Guineabugten kan ikke løses af Danmark alene. Derfor har forsvarsministeren i efteråret søgt opbakning hos allierede lande til en maritim sikkerhedsindsats i området.

 

Forsvaret udsender primo 2021 en stabsofficer til et fransk skib i regionen og undersøger aktivt muligheder for at understøtte den maritime sikkerhed i Guineabugten gennem kapacitetsopbygning og på anden vis.