Forsvarsministeren besøger danske udsendte i Golfen . Foto: Forsvarsministeriet.

Forsvarsministeren besøger danske udsendte i Golfen . Foto: Forsvarsministeriet.

I august stævnede fregatten Ivar Huitfeldt ud fra Korsør med 170 besætningsmedlemmer. Forsvarsminister Trine Bramsen sendte dem afsted og lovede samtidig at komme på besøg på missionen. I denne uge besøgte ministeren så besætningen der patruljerer i Hormuz-strædet for at opretholde retten til fri sejlads. Missionen udføres i tæt samarbejde med bl.a. Frankrig.  

 

Den danske besætning leverer en helt igennem fantastisk indsats, som der fra dansk side er grund til at være meget stolt over. Vores danske bidrag får ros fra alle vores samarbejdspartnere for at udføre deres opgaver med høj faglighed og et stort engagement. Det er bestemt også den oplevelse jeg har fået fra besøget. En dybt dedikeret og faglig stærk besætning,

siger forsvarsminister Trine Bramsen.

 

Er der fortsat behov for bidraget, står Danmark klar til at overtage lederskabet i det nye år. Dette skal ikke mindst ses som en anerkendelse fra samarbejdsparternes side af den flotte danske indsats.

 

Forsvarsministeren besøgte også de danske operatører fra Flyvevåbenet på radarbidraget i Abu Dhabi. Her arbejder 9 danske soldater sammen med bl.a. amerikanske samarbejdspartnere i kampen mod militant islamisme.   

 

Vores danske operatører yder et vigtigt bidrag i kampen for fred, frihed og demokrati. Jeg har enorm respekt for den uselviskhed som vores udsendte til radarbidraget udviser med deres udsendelse. Også her får vi enorm anerkendelse fra vores samarbejdspartnere – både for opgaveløsningen og deres menneskelige egenskaber,

siger forsvarsministeren.

 

Fregatten Ivar Huitfeldt vender hjem i december. Radarbidraget i Abu Dhabi fortsætter ind i det kommende år.