Forsvarsattacheer

Virtuelt møde med de danske forsvarsattachéer. Foto: Forsvarsministeriet.

Fra USA til Ukraine, Beijing til Bagdad – i hele verden er danske forsvarsattachéer et vigtigt militært og diplomatisk bindeled mellem Danmark og omverden. Det gælder også, når det kommer til at styrke den danske forsvarsindustris internationale position. 

 

Siden nytår har forsvarsminister Trine Bramsen været på en virtuel besøgstur hos virksomhederne i forsvarsindustrien. Her blev støtten fra de danske forsvarsattachéer flere gange nævnt som en vigtig mulighed. Derfor sætter Trine Bramsen nu fornyet fokus på forsvarsattachéernes bidrag med at skabe et internationalt fodfæste for den danske forsvarsindustri.

 

I dag har ministeren samlet forsvarsattachéerne til fælles drøftelser om netop dette.

 

”Med et trusselsbillede mere udfordrende end nogensinde før, er det afgørende, at vi spiller hinanden stærkere til gavn for vores fælles sikkerhed. De danske forsvarsattachéer spiller en central rolle, når der skal åbnes døre og skabes kontakter for den danske forsvarsindustri. Deres indsats er værdsat og efterspurgt af den danske  forsvarsindustri. Det er baggrunden for at jeg ønsker at styrke forsvarsattachéernes rolle, og derfor vil de få en central rolle i den nye forsvarsindustripolitik, som skal danne grundlag for en endnu stærkere forsvarsindustri i Danmark,” siger Trine Bramsen.

 

Til mødet vil forsvarsministeren sammen med attachéerne udveksle erfaringer og drøfte de muligheder og løsninger, der kan bidrage til at styrke den danske forsvarsindustris internationale afsæt.