Danske soldater ved NATO Mission Iraq.

Danske soldater ved NATO Mission Iraq. Foto: Forsvaret marts 2021.

Forsvarsministeren mødtes med den irakiske forsvarsminister Juma Enad Saadoon, besøgte det danske hovedkvarter i Union III i Den Grønne Zone i Bagdad samt det danske helikopterbidrag i Camp Mjølner på Ain Al-Assad luftbasen i Al Anbar provinsen.

Danmark har haft ledelsen af NMI siden november 2020, hvor den blev overdraget fra Canada.

 

Forsvarsminister Trine Bramsen udtaler:

”Sikkerhedssituationen i Irak er fortsat meget bekymrende og udfordrende. Det er afgørende, at Danmark sammen med vores allierede i NATO er tilstede i Irak for at sikre, at Islamisk Stats grusomme regime ikke finder fodfæste i landet igen. De danske soldater arbejder tæt sammen med de irakiske myndigheder for at hjælpe irakerne, så de selv er bedre i stand til at hjælpe os alle. For det er i alles interesse, at truslen fra Islamisk Stat holdes nede.”

 

”Der er ingen tvivl om, at den danske ledelse af NMI i den grad er værdsat og respekteret af vores allierede. De danske soldater yder en vigtig og efterspurgt indsats i arbejdet med at opbygge de irakiske sikkerhedsinstitutioner og rådgive relevante beslutningstagere. Det blev understreget af både vores partnere i NATO og min irakiske kollega Sadoon under besøget. Deres indsats fortjener vores største anerkendelse og respekt.”

 

Der er 165 danske soldater udsendt til NMI i Bagdad, hvor den danske generalløjtnant Michael Lollesgaard lige nu er leder af alle NATO’s styrker i Irak. Efter den igangværende afløsning, vil tallet være cirka 115 soldater.

Der er 55 soldater udsendt til det danske helikopterbidrag på Al-Assad luftbasen.