Michael Holm fotograf Mikkel Berg Pedersen

Systematics CEO, Michael Holm, er udpeget til formand for klimapartnerskabet på forsvarsområdet. Fotograf: Mikkel Berg Pedersen

Michael Holm grundlagde i 1985 virksomheden Systematic, der laver avancerede softwaresystemer til blandt andet forsvarsindustrien. Virksomheden er en af de største danske forsvarsvirksomheder med mere end 1.000 ansatte i 11 lande og et stort internationalt kundenetværk. Michael Holm sidder desuden i bestyrelsen for både Dansk Industri og Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark, FAD.

 

Forsvarsminister Trine Bramsen siger:

 

- Klimapartnerskabet på forsvarsområdet rummer et stort potentiale for både den danske forsvarsindustri og Forsvarsministeriet. Udviklingen af nye grønne løsninger til forsvarsområdet er afgørende for, at vi også i fremtiden kan være med helt fremme, når opgaverne skal løses. Jeg ser derfor frem til, at Michael Holm bliver formand for klimapartnerskabet.

 

Michael Holm siger:

- Jeg er glad og stolt over at skulle stå i spidsen for et klimapartnerskab på forsvarsområdet. Når det gælder grøn omstilling, så har Danmark unikke kompetencer i industrien, som skal bringes i spil. Derfor er der behov for at række bredt ud, så vi kan forene civil grøn teknologi med forsvarsindustriens kompetencer til gavn for forsvarets operationer og virke.

 

Klimapartnerskabets sekretariat er i DI, der i fællesskab med Dansk Erhverv  vil understøtte klimapartnerskabets arbejde.

 

Partnerskabet forventes at aflevere sine anbefalinger til Grønt Erhvervsforum til foråret 2022.