Søren Gade

Søren Gade. Foto: Venstre.dk

Hjemmeværnet skal have ny kommitteret. Det står klart efter at Søren Gade (V) i dag har valgt at trække sig fra posten.

 

Søren Gade tiltrådte stillingen som kommitteret den 1. marts 2022, men efter valget i november, blev den tidligere forsvarsminister udnævnt som formand for Folketinget, og Gade har altså nu besluttet at frasige sig stillingen som kommitteret for Hjemmeværnet.

 

”Søren Gade er en politiker med et kæmpe engagement i Hjemmeværnet og har gennem mange år haft et stort fokus på Danmarks sikkerhed i sine forskellige roller. Jeg vil gerne takke Søren for hans indsats som kommitteret for Hjemmeværnet og ønske ham held og lykke i den nye rolle som formand for Folketinget”, siger Forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen.

 

Som kommitteret for Hjemmeværnet har Søren Gade arbejdet ihærdigt for at skabe gode relationer mellem befolkningen og Hjemmeværnet og sætte fokus på den vigtige opgave, som Hjemmeværnets frivillige løser for Forsvaret og samfundet.

 

“Tak for samarbejdet med Hjemmeværnets frivillige og Hjemmeværnets ledelse. Det har været en fornøjelse. Jeg har været utrolig glad og stolt over min tid som kommitteret for Hjemmeværnet. I mit virke som frivillig i Hjemmeværnet gennem 40 år ved jeg, hvor vigtig en opgave de mange frivillige løser. De stiller op, når opgaverne kalder – uanset om det er i Danmark eller ude i verden. Jeg er fortsat en stolt HJV soldat og ønsker Hjemmeværnet held og lykke fremover,” siger Søren Gade (V).

 

Stillingen som kommitteret for Hjemmeværnet skal nu slås op.