Ramstein Air Base.

Ramstein Air Base. Foto: Forsvarsministeriet.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen har i Ramstein præsenteret de allierede partnere for den danske donationspakke XVI, der indeholder efterspurgte kapaciteter og materiel inden for særligt artilleri og ammunition. Det drejer sig blandt andet om en donation af yderligere CAESAR-artilleripjecer og en større mængde 155 mm artilleri granater.

 

”Der er stadig hårdt brug for, at vi finder løsninger på det meget store behov, som Ukraine har for ammunition og artilleri i deres kamp mod Rusland. Det har vi i Danmark gjort ved i samarbejde med Frankrig, Estland og Tjekkiet at donere CAESAR-pjecer og artillerigranater, som er meget eftertragtede i Ukraine. Det er artilleripjecer, som ukrainerne allerede råder over og derfor kan tage i brug på slagmarken, lige så snart de bliver leveret”, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

 

Det er 20. gang, at landende bag Ukraine Defense Contact Group (UDCG) – det såkaldte Ramstein-format - mødes for at diskutere situationen i Ukraine.

 

”Ramstein-møderne er en utrolig vigtig ramme for den fortsatte støtte til Ukraine. Det amerikanskledede forum giver mig en mulighed for ansigt-til-ansigt at mødes med mine forsvarsministerkolleger og drøfte situationen på landjorden i Ukraine og sammen finde løsninger til gavn for ukrainerne og for vores fælles sikkerhed. Jeg har bl.a. brugt mødet i dag på sammen med USA og Nederlandene at orientere om status for den danske donation af de første F-16-kampfly til Ukraine”, siger forsvarsminister Troels Lund Poulsen.