Forsvarsministeriet

Forsvarsministeriet.

Den amerikanske forsvarsminister Lloyd J. Austin III har inviteret til et opfølgende koalitionsmøde om situationen i Ukraine. I mødet deltager forsvarsministre og forsvarschefer fra lande, der har doneret våben til forsvaret af Ukraine. Landene mødtes første gang på Ramstein-luftbasen i Tyskland i slutningen af april. Formålet med det opfølgende møde er at drøfte den fremadrettede støtte til Ukraines forsvarskamp mod den russiske invasion.

 

Torsdag følger NATO-forsvarsministermøde som optakt til NATO-topmødet i slutningen af juni i Madrid. Forsvarsministrene skal blandt andet drøfte NATO’s svar på Ruslands brutale overgreb på Ukraine.

 

Forsvarsminister Morten Bødskov udtaler:

 

”Det budskab, jeg har med til mine kollegaer i dag, er klart: Danmark vil fortsætte støtten til Ukraine. Vi står skulder ved skulder med allierede og partnere i støtten til Ukraine, og Danmark har fra starten af krigen været meget aktiv med en bred vifte af donationer, herunder våben, til Ukraines kamp mod Putins overgreb.

 

Den internationale donorkonference er en yderligere styrkelse af det internationale samarbejde mod Putins overgreb og en endnu stærkere hjælp til Ukraines kamp for frihed.”